Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

akupresszura

GYÓGYíTSUK MEG MAGUNKAT!

Az akupresszúra a hagyományos kínai gyógyászat egy része, s kb. 4-5OOO éves hagyományra tekinthet vissza, Nyomással, ingert oldunk ki a szervezetben, harmonizáló, gyógyító céllal ez egy ingerterápia, melynek célja a belső egyensúly helyreállítása.

A betegség nem más, mint a belső egyensúly felbomlása.

Szervezetünket energetikai szemmel nézi, s a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszerhez hasonlóan, Yin és Yang energetikai állapotra osztja fel. A Yang energia a napot, a mozgást, a nappalt, a férfiasságot képviseli, többek között. A Yin energia a holdat, az éjszakát, a nyugalmat, a nőiességet testesíti meg.

Minden emberben megvan e két energiaforma, mely a kínaiak szerint energiacsatornákon, -pályákon (meridiánok) folyik, áramlik a testünkben. Ezen a meridiánokon vannak az akupunktúra kezelési pontjai, melyeknek segítségével a felgyülemlett, vagy hiányos energiát átirányíthatjuk, kipótolhatjuk, szükség szerint.

A gyógyítás célja mindig a harmónia helyreállítása.

10 akupresszúrás pont, ami meggyógyít

fenek.jpgEh-30

A combcsont legfelső pontján, közvetlenül az ízületi fej mögött az ülőizmon található ez a pont, amely a derék- és az ülőidegzsába helyi kezelésére szolgál. Emellett a csípőpanaszokon, valamint a fejfájáson is segít.

 

lab4.jpgH-40

Ez a pont a láb hátsó oldalán, pontosan a térdhajlat közepén található. Kezelése segít az ülőidegzsábán, a hátfájáson, a napszúráson, valamint a térdproblémákon.

terd.jpg

Eh-34

Ez a pont - vagyis a Forrás a jang-dombon - a térd alatt oldalvást, a szárkapocscsont feje mellett található a bemélyedésben. Kezelése segít a hát- és a lábfájáson, valamint az epevezeték problémáin is. 

 

vadli.jpg

Gy-36

Ez a pont a sípcsont külső oldalán, négyujjnyival a térdkalács alatt található. Kezelése segít az emésztési zavarokon, a gyomorgörcsön, felfúvódáson, illetve székrekedés esetén is

 

 

 

 

labfej3.jpg

Gy-44

Ez a pont a második és a harmadik lábujj közötti úszóhártyán található. Kezelése segít a gyomorfájáson, a garat-és mandulagyulladáson, továbbá a fej-és fogfájáson.

 

 

 

 

 

boka.jpgH-60

Ez a pont a láb külső oldalán található, nagyjából félúton a boka és az Achilles-ín között, a sarokcsont felső peremén. Kezelése segít a keresztcsonttáji fájdalmakon, az ülőidegzsábán és a lábfej fájdalmán

konyok2.jpg

Vab-11

Ha könyöködet behajlítod, egy mélyedés keletkezik. Ennek a mélyedésnek a külső végén, kar külső oldalán található a Vab-11 pont. Kezelése segít a váll-és karfájáson, a teniszkönyökön, a lázon és a magas vérnyomáson.

labfej.jpgM-3

Az úgynevezett nagy csomópont a láb nagyujji és a második ujji lábközépcsontjainak lábujjak felőli végei között található. Kezelése segít a fejfájáson, szédülésen, rendszertelen havi vérzésen, valamint szexuális problémákon.

kez2.jpgT-7

Ez a pont a alkar singcsontja és az orsócsontja közötti barázdában található, a kéztőizülettől másfél hüvelyknyire. Kezelése segít a nyak feszültségén, a fejfájáson, a köhögésen valamint az asztmán is.

kezfej.jpg

 Vab-4

Ha a hüvelykujjadat a kinyújtott mutatóujjadhoz szorítod, a két ujj közötti izom kidomborodik. E domborulat legmagasabb pontján található a vastagbél negyedik akupresszúrás pontja. Kezelése segít a fejfájáson, a megfázásos betegségeken, illetve a szemfájdalmon.