Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Feng Shui a szerelmeben

Feng Shui - szerelem és romantika

 

bagua.jpg

 A Feng Shui-ban a szerelemnek és a házasságnak a területei az épület délkeleti szegletében, valamint mindenik szoba délkelti sarkában találhatóak.

Fokozhatjuk a házasságban a boldogságot és a romantikát, ha olyan hagyományos kínai állatokkal díszítjük ezeket a helyeket, amelyek a szerelmet, a lojalitást és a hűséget jelképezik.

 

A madarak a leggyakoribb ábrák a Feng Shui-ban az olyan pozitív kapcsolatok bátorítására, mint a barátság, a szerelem vagy a házasság. A kacsa, a daru, a páva, a fácán, a törpepapagáj mind olyan állatok, amelyek segítenek a szerelemben. Használjunk Feng Shui madár szobrocskákat vagy más madarakat ábrázoló tárgyakat a szerelmi életünk fokozására.

pavs.jpgA pávák ismertek arról, hogy hűségesek a párjukhoz.
A hím páva a gyönyörű tollazatáról ismert, amellyel az ellenkező nemű egyedeket vonzza.
Használjunk pávafigurákat, pávákat ábrázoló tárgyakat vagy pávatollakat az otthonunk deli részeiben, ezáltal több szenvedélyt viszünk a kapcsolatunkba.
A legjobb helyek erre a hálószoba és a nappali.

A manmandarink.jpgdarin kacsa a szerelem és a romantika egy másik hagyományos kínai Feng Shui szimbóluma. A mandarin kacsa a lojalitást és a családi hűséget jelképezi. 
A házasságunk megerősítése érdekében tegyünk ki két mandarin kacsát a hálószobánkba.

agressziv-szerelmesek-torpepapagaj.jpgA törpepapagáj a Feng Shui szerint romantikát visz az életünkbe, javítja a házastársak viszonyát és fokozza a nemi életet. A hálószobánk délnyugati részében tartsunk törpepapagájt ábrázoló tárgyakat. Használhatunk bekeretezett tárgyakat vagy kis szobrokat. A madarak legyenek mindig párban, sosem külön. Ha két külön papagájfiguránk van, kössük őket össze egy vörös szalaggal.

fonix.jpgA főnixmadár a békés, harmonikus kapcsolatokat képviseli.
Egy pár főnixet ábrázoló szobrocska, vagy más műtárgy a nappali deli sarkába helyezve szorosan összetartja a kapcsolatot.
 
 
szarka.jpgA szarka a szerelem és a romantika szimbóluma.
A szarkák egy ősi kínai mondához kapcsolódnak, ami két egymástól elválasztott szerelmesről szól. A szarkák egy hidat alkottak, hogy a két szerelmes újra egymásé legyen. Akkor döntsünk a szarkák mellett, ha távkapcsolatról van szó, vagy a szerelmi életünkben sok akadály merült fel.

kakas.jpgHa hűséges partnert szeretnénk, tegyünk ki egy Feng Shui kakast.

A kakas megvéd azoktól, akik kívülről tolakodnak be a kapcsolatunkba és meghiusítja a viszonyokat. Hogy ezt elérjük, helyezzük a kakast úgy, hogy kifele nézzen, mintha a bejárati ajtót őrizné. Ez távol tartja a szerelmi vetélytársakat. Feng Shui lakásrendezéskor az aranyszínű kakas a legjobb választás.

sarkanyfeju.jpgA megóvó kakason kívül a sárkányfejű teknősbéka az egyetlen olyan Feng Shui állat, amelyet külön kell használni a kapcsolatok kialakítása és javítása érdekében. Minden más állatot a Feng Shui szerelmi kúrákban párosan kell elhelyezni. Ha van egy sárkányfejű teknős szobrocskánk, tegyünk a szájába egy darab vörös szalagot.

A saját kapcsolatunk körülményeitől függően, használhatunk egy- vagy több Feng Shui “kúrát” a felsoroltak közül a szerelem fokozására, a megfelelő partner megtartására és egy hűségen alapuló kapcsolat érdekében. Idővel megértjük, miért nevezik ezeket kúráknak.

Ha a Feng Shui berendezési elveit követjük, több szinten is javíthatunk az életminőségünkön, például az egészségünkön, a jólétünkön és a kapcsolatainkon. Ehhez, nagyon oda kell figyelnünk a színekre, a bútorok elrendezésére, sőt még a szobában levő kiegészítőkre is.

Az én kedvencem : NARANCSSÁGA

Meleg szín, de hiányzik belőle a vörösből áramló erőteljes hő. A narancssárga az öröm színe, felpezsdíti a vérkeringést, mozgékonnyá tesz, cselekvésre sarkall. Meleg és aktív szín, frissít, általában ösztönző hatása van, amivel elűzi a depressziót.

Energia, optimizmus, aktivitás, kapcsolatteremtés, ösztönzés, erotika jellemzi, valamint a szervezet öngyógyító-képességét segíti.

Narancsszínnel kiválóan gyógyítható az étvágytalanság és a kóros fogyás. Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét.

A narancssárga hangulata életvidám, lendületes; egyensúlyt, lángoló melegséget, lelkesedést, nagylelkűséget adó; vibráló, drága és organikus.

Életerejével még a természetes fényt is pótolhatja otthonunkban, ha napsütötte árnyalatot választunk.

 

Mire jó a narancssárga szín?

A narancs szín átmenet a sárga és a vörös szín között.
Élénkítő, meleg szín, de nem annyira agresszív mint a vörös, ezért műtétek előtt és utáni állapotoknál, pajzsmirigy alulműködés és egyéb hormonzavaroknál ajánlott szín.
Izommerevedést, bőrproblémákat is lehet vele "orvosolni".

Mire hat még a narancssárga szín?

* ösztönző hatású,
* emésztési zavarokra hat,
* depresszió ellen javallott,
* erősíti az immunrendszert,
* kedvezően befolyásolja a lép, vese, epe működését,
* jótékonyan hat az ivarmirigyekre és a nemi működésre,
* erősíti a méhet


A narancssárga ötvözi a a piros által sugalmazott energiát és a sárga boldogságát.
Az örömmel, napfénnyel és a trópusokkal köthető össze.

A narancssárga a lelkesedést, az elragadtatást, a boldogságot, a kreativitást, az elhatározottságot, a vonzerőt, a sikert,a bátorítást, és az izgatást fejezi ki.

Az emberi szem számára a narancssárga meleg szín, így a forróság érzetét kelti.

A narancssárga növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, élénkítő hatású és növeli a szellemi aktivitást.

A narancssárga az ősz és az aratás színe. A címertanban a narancssárga az erő és a kitartás szimbóluma.

A vöröses-narancs kifejezi a vágyat, a szerelmi hevületet, az élvezetet, az uralmat, az agressziót és a vágyat a mozgásra.
Az arany a presztízs érzését kelti. Jelentése a fény, a bölcsesség és a vagyon.
Mindig a magas minőséget szimbolizálja.